There are no breaking news at the moment

Norge som stat gir mye penger over bistandsbudsjettet til fattige land, men spørsmålet man stiller seg er selvfølgelig alltid hvordan disse pengene blir brukt og hva slags effekt det har. Kanskje er det beste å gi penger til en organisasjon man selv helt og holdent stoler på. Det er imidlertid ikke alle som har så stor formue at de selv kan gi så det virkelig monner for områder med stor fattigdom og mangel på gode tilbud innenfor utdanning og helse. Det koster mye å utvikle slike tjenester, og da kan en løsning være å få med seg andre.

Pengeinnsamling i en digital tid

I dag går det an å samle inn penger på mange mulige måter, for eksempel som en reaksjon på det som skjer på nettet. Et godt eksempel på er da en protest mot politikeren Sylvi Listhaug førte til at Leger uten grenser fikk tildelt mange millioner kroner. Dette var en aksjon med veldig høy profil på grunn av sitt politiske innhold, men det er mange muligheter for å gjøre noe lignende selv uten slike store politiske hendelser i nyhetene.

En morsom mulighet for å samle inn penger blant venner og kjente er å ha en innsamling der dere spiller på kasino på nett, for eksempel Mummys Gold Spill . Da kan dere legge det opp sånn at alle gevinster, eller noe i hvert fall, går til et veldedig formål, som for eksempel noe som har med fattigdomsbekjempelse å gjøre. Uansett hvordan det går med selve innsamlingen, vil dette også kunne gjøre alt av venner og kjente mer bevisste på den problemstillingen du velger å fokusere på. Det kan for eksempel handle om tiltak som har med effektene av klimaendringer og miljøødeleggelser å gjøre, eller andre viktige utviklingsformål som sykehus og skoler. Uansett er dette en god måte å bidra til en bedre verden på.